VR demonstratie bezoek Hersenstichting

De Research School of Behavioural and Cognitive Neurosciences (BCN) kreeg een bezoek van de Hersenstichting op 3 maart 2020. BCN brengt onderzoeken op het gebied van neurowetenschap samen, zo ook tijdens het bezoek van de Hersenstichting. Er zijn verschillende presentaties en demonstraties gegeven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van neurowetenschap en de onderzoeken waarbij BCN betrokken is.

Wim Veling & Bart Lestestuiver waren aanwezig om een demonstratie te geven over de virtual reality (VR) behandeling bij psychose. Bij de demonstratie konden mensen zien hoe een VR behandeling werkt door een rollenspel te ervaren. De kracht van VR zit hem in dat je afgesloten bent van de buitenwereld en dat je helemaal kan opgaan in de virtuele wereld (immersie). Op deze dag was er gelegenheid om zelf de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van VR-behandeling te ervaren.

Al met al een erg interessante dag waarop genodigden konden zien wat er wordt gedaan en bereikt qua onderzoek op het gebied van neurowetenschap.