
Prof. dr. Wim Veling
Hoofd Virtual Reality Mental Health lab en psychiater bij het UMCG. Altijd op zoek naar betere behandelingen voor mensen met psychiatrische problemen.

Prof. dr. Marieke Pijnenborg
Hoogleraar klinische psychologie bij psychotische stoornissen en hoofd onderzoek Langdurige Zorg GGZ Drenthe, clinicus, pro-inclusie en anti-stigma.

Dr. Elise van der Stouwe
Werkt als psycholoog en onderzoeker graag samen aan innovatieve interventies en behandelmethoden met als doel bij te dragen aan een betere zorg.

Dr. Catheleine van Driel
Arts in opleiding tot psychiater en onderzoeker. Bijzondere interesse in stress-verlagende interventies voor patiënten met psychiatrische aandoeningen.

Dr. Chris Geraets
VR onderzoeker van de afdeling psychosen. Met behulp van onderzoek probeer ik te achterhalen wat de werkende ingrediënten van onze VR interventies zijn.

Saskia Nijman, MSc
Psycholoog en onderzoeker. Ik wil ontrafelen hoe we sociale interactie kunnen verbeteren met behulp van het DiSCoVR project bij mensen met een psychotische stoornis.

Maureen Berkhof, MSc
Middels het onderzoeken van de effectiviteit van VR-CGT hoop ik mensen met een psychotische stoornis te kunnen helpen met het verbeteren van hun sociaal functioneren.

Dauw Muijsson, MSc
Ik doe onderzoek naar VR-SOAP, een interventie gericht op het sociale functioneren van jongvolwassenen met psychotische klachten.

Bart Lestestuiver
Onderzoekmedewerker. Met VRelax hoop ik te onderzoeken of we met virtuele werelden spanning die mensen ervaren kunnen verminderen.

Suzan Vos
Ervaringsdeskundige en onderzoeksadviseur in de GGZ op het gebied van psychose en depressie en schrijft blogs op haar website.

Erna van ‘t Hag
Coördinator wetenschappelijk onderzoek in het UCP. Ik zit mij in voor continuïteit, groei en ontwikkeling van onderzoek voor betere zorg en behandeling.

Lisanne Robbemond, MSc
Promovenda. Door onderzoek te doen naar VRelax hoop ik bij te dragen aan de vermindering van stress bij mensen met psychiatrische aandoeningen.

Ivo Meins, MSc
Promovendus. Met de nieuwe VR behandeling “VR-SOAP” proberen we het sociaal functioneren van jonge mensen met psychotische klachten te verbeteren.

Marit Hidding
Onderzoeksmedewerker. Bij het onderzoek VirtuS help ik mee om het effect van VR oefeningen op zelfkritiek en zelfcompassie te onderzoeken.

Kasja Woicik

Ron Haarms
Psycholoog en onderzoeker bij het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht, waar ik onderzoek doe bij asielzoekers die last hebben van psychotische klachten.
Alumni
Dr. Stéphanie Klein Tuente – VRAPT
Dr. Roos Pot-Kolder – VR-CBT bij psychose
Dr. Jacqueline Counotte
Dr. Marije van Beilen – senior onderzoeker