Virtual Reality Mental Health

Virtual Reality (VR) helpt mensen hun mentale gezondheid te verbeteren. Wij zijn het VR Mental Health onderzoekslab van het UMCG Universitair Centrum Psychiatrie. Sinds 2014 ontwikkelen wij VR toepassingen voor psychose, angst, depressie, stress, agressie en andere psychische problemen.

Ons doel is dat alle mensen met psychische problemen effectieve VR behandelingen kunnen krijgen. We onderzoeken of en hoe VR behandelingen werken, maken behandelprotocollen en werken aan implementatie van VR in de Nederlandse ggz.

Hoe het werkt

Met onze VR software kunnen mensen rondlopen in allerlei dagelijkse omgevingen, zoals bijvoorbeeld een winkelstraat, een bus, een supermarkt of een woonkamer. Ze ontmoeten daar avatars, virtuele personen. In rollenspellen kunnen mensen moeilijke of spannende situaties oefenen en vaardigheden leren.

VR neemt mensen mee naar een andere wereld. Ze vergeten de omgeving waar ze zijn en gaan helemaal op in de virtuele omgeving. Met onze VR relaxatie tool ontspannen mensen vanzelf in prachtige natuur werelden.

Ieder mens is verschillend. Met de VR software kunnen mensen kiezen in welke omgevingen en situaties ze willen oefenen, of in welke omgeving ze het beste ontspannen. Veilig, precies op maat, en eindeloos te herhalen.