Lopende onderzoeken

VRAPT – Agressie

In VRAPT, Virtual Reality agressie preventie training, kunnen tbs-patiënten oefenen met provocerende scenario’s in een driedimensionale virtuele omgeving. Een groot deel van de training bestaat uit virtuele rollenspellen.

TOPIC-VR – Cognitieve gedragstherapie met VR

Zeventig procent van mensen met een psychose heeft last van paranoïde wanen. Ze zien overal aanwijzingen dat anderen hen kwaad willen doen. Ze weten zeker dat ze gevaar lopen, terwijl dat niet zo is.

VR-SOAP – Sociaal functioneren

VR-SOAP is een behandeling gericht op het sociaal functioneren van mensen met een psychose. VR-SOAP biedt verschillende modules aan die bijdragen aan het verbeteren van de hoeveelheid en kwaliteit van de sociale contacten, vrijetijdsactiviteiten en de participatie aan de samenleving.

DiSCoVR – Sociale Interactie

DiSCoVR is een training die gericht is op het verbeteren van sociale cognitie. Door anderen beter te begrijpen, leren deelnemers om beter in te schatten wat een handige manier is om sociaal contact aan te pakken.

VRelax – Ontspanning

VRelax wordt toegepast als ondersteuning bij de behandeling van psychische problemen en als tool voor preventie en zelfmanagement van stress gerelateerde klachten

VR Psycho-educatie bij depressie

In samenwerking met cliënten en behandelaren is een unieke Virtual Reality (VR) depressie belevingsvideo ontwikkeld, waarmee men een beeld krijgt van hoe iemand met een depressieve stoornis een dag ervaart, en tevens hoe de naaste van degene met een depressie de dag ervaart.