Wie zijn wij

Wij willen het leven van mensen met psychische problemen een beetje beter maken door VR toepassingen te ontwikkelen en te onderzoeken. Wij zijn een onderzoeksteam van het Universitair Centrum Psychiatrie in Groningen als onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen onder leiding van prof.dr. Wim Veling.

 

wim-wie zijn wij

Onderzoekers

Wim Veling

Prof. dr. Wim Veling

Hoofd Virtual Reality Mental Health lab en psychiater bij het UMCG. Altijd op zoek naar betere behandelingen voor mensen met psychiatrische problemen.

Twitter logo  LinkedIN logo

Marieke Pijnenborg

Prof. dr. Marieke Pijnenborg

Hoogleraar klinische psychologie bij psychotische stoornissen en hoofd onderzoek Langdurige Zorg GGZ Drenthe, clinicus, pro-inclusie en anti-stigma.

Twitter logo  LinkedIN logo

Elise van der Stouwe

Dr. Elise van der Stouwe

Werkt als psycholoog en onderzoeker graag samen aan innovatieve interventies en behandelmethoden met als doel bij te dragen aan een betere zorg.

Twitter logo  LinkedIN logo

Cathelijne van Driel

Dr. Catheleine van Driel

Arts in opleiding tot psychiater en onderzoeker. Bijzondere interesse in stress-verlagende interventies voor patiënten met psychiatrische aandoeningen.

LinkedIN logo

Chris Geraets

Dr. Chris Geraets

VR onderzoeker van de afdeling psychosen. Met behulp van onderzoek probeer ik te achterhalen wat de werkende ingrediënten van onze VR interventies zijn.

Twitter logo  LinkedIN logo

Saskia Nijman

Saskia Nijman, MSc

Psycholoog en onderzoeker. Ik wil ontrafelen hoe we sociale interactie kunnen verbeteren met behulp van het DiSCoVR project bij mensen met een psychotische stoornis.

LinkedIN logo

Maureen Berkhof

Maureen Berkhof, MSc

Middels het onderzoeken van de effectiviteit van VR-CGT hoop ik mensen met een psychotische stoornis te kunnen helpen met het verbeteren van hun sociaal functioneren.

LinkedIN logo

Dauw Muijssson

Dauw Muijsson, MSc

Ik doe onderzoek naar VR-SOAP, een interventie gericht op  het sociale functioneren van jongvolwassenen met psychotische klachten.

LinkedIN logo

Bart Lestestuiver

Bart Lestestuiver

Onderzoekmedewerker. Met VRelax hoop ik te onderzoeken of we met virtuele werelden spanning die mensen ervaren kunnen verminderen.

LinkedIN logo

Erna van 't Hag

Erna van ‘t Hag

Coördinator wetenschappelijk onderzoek in het UCP. Ik zit mij in voor continuïteit, groei en ontwikkeling van onderzoek voor betere zorg en behandeling.

LinkedIN logo

Lisanne Robbemond

Lisanne Robbemond, MSc

Promovenda. Door onderzoek te doen naar VRelax hoop ik bij te dragen aan de vermindering van stress bij mensen met psychiatrische aandoeningen.

LinkedIN logo

Ivo Meins

Ivo Meins, MSc

Promovendus. Met de nieuwe VR behandeling “VR-SOAP” proberen we het sociaal functioneren van jonge mensen met psychotische klachten te verbeteren.

LinkedIN logo

Marit Hidding

Marit Hidding

Onderzoeksmedewerker. Bij het onderzoek VirtuS help ik mee om het effect van VR oefeningen op zelfkritiek en zelfcompassie te onderzoeken.

LinkedIN logo

Kasja Woicik

Kasja Woicik

GZ-psycholoog Penitentiaire Inrichting Vught en promovenda VR-TRAC – Virtual Reality Training for Aggression Control – bij gedetineerden.
Ron Haarms

Ron Haarms

Psycholoog en onderzoeker bij het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht, waar ik onderzoek doe bij asielzoekers die last hebben van psychotische klachten.

LinkedIN logo

Marit Hidding

Mathijs Nijland

Promovendus en psychiater die bezig houdt met stressvermindering .

LinkedIN-logo