Donderdag liepen er mensen met camera’s rond op het UCP (universitair centrum psychiatrie) te Groningen. Niet vanwege een exposure-oefening, maar om te filmen hoe virtual reality therapie er nou daadwerkelijk uitziet en nog beter; wat voor effect het kan hebben.

Het programma Nieuwsuur is langsgekomen om een reportage te filmen over VR in de zorg. In de opnames stonden Maarten Vos (behandelaar) en Alexander (cliënt) centraal. Samen lieten zij zien hoe zo’n virtual reality behandeling eruit ziet en wat er gebeurt. Daarnaast vertelde Alexander over zijn psychose en wat voor effect virtual reality heeft gehad bij het herstel van zijn symptomen.

Na een aantal uren filmen, praten en de nodige spanningen was het fragment voor de reportage dan daadwerkelijk opgenomen.  De mannen hebben met zijn allen hun best gedaan om voor een stukje destigmatisering van mensen met psychotische klachten te zorgen en virtual reality behandeling te promoten.

Inmiddels is het stuk uitgezonden op Nieuwsuur in de uitzending van woensdag 4 maart 2020. Hieronder kunt u de uitzending terugkijken:

Kijk de video op youtube

Bron: Nieuwsuur